Markerte første spadetak for rv. 555 Sotrasambandet med et smell!

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård fikk smelle av den “første” salven under den offisielle åpningen av arbeidet med Sotrasambandet.

– Sotrasambandet er et stort og viktig vegprosjekt for Bergensregionen, som vil gi bedre fremkommelighet for bilister, kollektivtrafikk, og for gående og syklende, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård trosset vestlandsvåren, og var til stede ved “første” sprengning på Sotrasambandet.

Foto: Gunn Eklund Breisnes/Sotra Link CJV

– Det er alltid en glede å ønske velkommen til «første spadetak». Vestlandet trenger gode og effektive vegsystem, og vi er fornøyde med at dette komplekse prosjektet som Sotrasambandet er, offisielt er i gang, understreket Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik i velkomsttalen sin.

Store forventninger i Øygarden kommune

Det er store forventninger til prosjektet og Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik er spesielt entusiastisk rundt potensialet den nye vegen utløser for kommunen.

Vi har ventet på dette sambandet i mange år. Det har vært forberedende arbeid med Sotrasambandet en stund, og gravemaskinane er i sving. Realisering av Sotrasambandet er helt avgjørande for å utvikle vekstkommunen Øygarden, seier ordførar Tom Georg Indrevik som takker alle som har fått dette på plass. 

Vi i Sotra Link er allerede i gang med arbeidet flere steder og gleder oss til det utover våren kommer enda flere i arbeid på anlegget som skal stå ferdig i 2027.

OFFISIELT I GANG MED SOTRASAMBANDET: Christopher Bjerke direktør i Sotra Link AS, Prosjektleder i Statens Vegvesen, Lene Sælen Rivenes, Fylkesordfører i Vestland Jon Askeland, Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik, Vegdirektør i Statens Vegvesen Ingrid Dahl Hovland, Utbyggingsdirektør i Statens Vegvesen Kjell Inge Davik , Askøy-ordfører Siv Høgtun og Bergens varaordførar Eira Martinsen Garrido var alle tilstede for å markere byggestart.

Foto: Sunniva L. Seterås/Statens vegvesen

keyboard_arrow_up