Stor suksess med åpen dag for Sotrasambandet

Dette må vi få til igjen, sier en litt sliten og veldig glad prosjektleder for Sotrasambandet, Lene Sælen Rivenes i Statens Vegvesen, etter å ha svart på spørsmål og holdt foredrag fra klokken 12-19.

 Nærmere 300 personer var på besøk da Sotrasambandet, med Statens Vegvesen og Sotra Link, åpnet dørene for naboer, berørte og andre interesserte onsdag 22. februar.

 De første gjestene var på plass allerede 20 minutter før vi åpnet, og klokken 12 strømmet det på med folk, de fleste nysgjerrige og spente, men også noen bekymrede. Hvordan kommer vi til å merke rystelsene ved sprengning? Hva skal dere gjøre med trafikkomlegging? Hvor skal vi parkere når vi skal til hytten?

Disse , og mange andre spørsmål kom opp og ble besvart etter beste evne av fagfolk fra både Statens Vegvesen og Sotra Link.

3D-modellene skapte begeistring

Det som virket å engasjere aller mest, var likevel å få navigere i 3D-modellene som fremstiller det nye Sotrasambandet ned i ganske små detaljer.

–          Her er huset vårt, rett ved den nye veien, sier en, jeg ser at det er planlagt noe grønt mellom her og se, der kommer jo også sykkelveien!

Det var mange som syns det var spennende å zoome inn i modellen. Både på sin egen eiendom, men også på broene og tunnelene.

–          Jeg syns det er veldig betryggende å se, det virker som dere har manger flike folk på plass og god kontroll. Det er vi veldig glade for å se, sier et ektepar som bor like ved den nye veien på Straume.

En raskere og sikrere vei

Christopher M. Bjerke, administrerende direktør i Sotralink, understreker at ikke bare skal vi ordne opp i køene, men det vil også bli en langt sikrere kjørevei.

–          Ulykker blir langt mindre alvorlige med firefelts motorveier. Da møter man ikke motgående trafikk, og ambulansesjåfører forteller ofte om folk som står utenfor bilene og venter på dem, sa han under presentasjonen.

Frister til gjentakelse

Både publikum, Statens Vegvesen og Sotra Link var strålende fornøyde med dagen. Mange som kom med bekymringer og spørsmål, dro med et smil om munnen og ny nysgjerrighet.

– Dette må vi gjøre igjen, var en gjenganger både blant ansatte og besøkende.

Vi syns det er veldig flott at så mange kom, men om du ikke fikk mulighet kan du nå oss på sotrasambandet@sotralink.no eller du kan få siste nytt i vårt nyhetsbrev, som du kan melde deg på her: https://tinyurl.com/mrxp6d5n.

 Her kan du lese hva andre skriver om den åpne dagen:

Øygarden kommune:

Vestnytt:

BA: