Oppstart sprenging til ny bussterminal Storavatnet

Når Sotrasambandet åpner i 2027 vil det også åpnes en ny bussterminal på Storavatnet. Den vil ligge i Godviksvingene ved rundkjøringen ved Olsvikskjenet. Vi starter for fullt med sprengningsarbeidet til tomten hvor terminalen skal ligge fra mandag 30. september.

Sprengning blir varslet på SMS 30 minutter før salve går av. Det blir også varslet med kraftig sirene i ca. ett minutt før. Påmelding til SMS-varsling for sprenging skjer via nabovarsling.no.

På grunn av sikkerhet må vi stenge rv. 555 og Godviksvingene under sprenging. Dette er kortvarige stenginger som vil skje utenom rushtid.

Gang- og sykkelvegen vil også måtte stenges ved sprenging.

Det er også flere turstier i  området, vi ber turgåere være ekstra oppmerksomme når de hører sirenen og følge anvisninger fra vaktene i området. Vakter er plassert ut for å passe på at ingen kommer innenfor farlig område.

I området mellom Godviksvingene og rundkjøringen ved Olsvikskjenet skal det bli ny bussterminal når Sotrasambandet åpnet i 2027. Sprengningsarbeid i området starter for fullt i uke 40.

Arbeidstider:

  • Mandag – onsdag: 07:00 – 19:00
  • Torsdag: 07:00 – 14:00

Dagens terminal-areal vil bli del av det nye riksveganlegget når det åpner i 2027. Det vil være tilgjengelig innfartsparkering i hele byggeperioden.

Det vil kunne forekomme endringer i kjøremønsteret i Godviksvingene som følge av sprengningsarbeidet. Dette informerer vi om fortløpende.

Vedlagt er en foreløpig skisse over hvordan terminalområdet vil se ut ved Storavatnet. Til høyre i bildet ser vi ny gang- og sykkelbru over rv. 555.
keyboard_arrow_up