Slik blir gang- og sykkelveiene mellom Kolltveit på Sotra og Storavatnet i Bergen

Sotrasambandet skal forbedre trafikkopplevelsen for alle. Med sterkt fokus på en grønn reisevei, står et trygt tilbud for gående og syklende sentralt i prosjektet.
Ved Alvøveien, langs rv. 555, holder vi på å bygge fundamenter til gang- og sykkelvei. I september skal vi støpe brodekke for ny gangbro.

Fra dagens trafikkbilde vil situasjonen bli forbedret betydelig når sambandet er ferdig – ikke bare for bilister, men også for syklister og fotgjengere.

Vi bygger til sammen 14 kilometer med gang- og sykkelvei, inkludert en sammenhengende sykkelvei fra Kolltveit til Storavatnet. I tillegg vil det være tre gang- og sykkeltunneler når prosjektet er ferdigstilt, ved Janahaugen, Kiplehaugen og Harafjellet.

Under Janahaugen i Drotningsvik begynner løpet for gang- og sykkeltunnel (til venstre i bildet), i tillegg til den nye Drotningsviktunnelen.

 

Kipleskaret.
Som del av Sotrasambandet skal vi drive gang- og sykkeltunnel ved Kiplehaugen.

Arbeidet for gang- og sykkeltunnelen ved Kiplehaugen begynte i uke 32.

Den sammenhengende gang- og sykkelveien starter på Kolltveit. Den første fullførte konstruksjonen i prosjektet er kulverten man ser på bildet under. Kulverten blir en undergang for gående og syklister under rv. 555.

Bro med undergang på Kolltveit, også avbildet nedenfor, er ferdigstilt. Her vil syklister og gående kunne passere under fv. 560.

På Kolltveit er kulvert og bro med undergang ferdigstilte.

På Bildøy vil det blant annet komme en gang- og sykkelbro over rv. 555. Vi har begynt å støpe fundamentene til den nye broen.

Fundamenter for ny gang- og sykkelbro på Bildøy.

Langs traseen mellom Kolltveit og Storavatnet kan man nå se fundamentene for flere av de planlagte gang- og sykkelveiene. Under kan du se skjermbilder hentet fra vår 3D-modell som illustrerer hvordan flere av veiene kommer til å se ut ved ferdigstilt prosjekt. Trykk på bildene for å få mer informasjon fra våre arbeidsområder.

 

Mer fra Sotrasambandet:
Statens vegvesens presentasjon av Sotrasambandet:

Statens vegvesen – Rv. 555 Sotrasambandet

keyboard_arrow_up